Няма как да се изтегли ваксината на Астра Зенека от пазара

...
Няма как да се изтегли ваксината на Астра Зенека от пазара
Коментари Харесай

Предупреждение. Още една опасна ваксина

Няма по какъв начин да се изтегли имунизацията на " Астра Зенека "  от пазара у нас, макар решенията занапред предстоят. Това заяви Илко Гетов, представителят на ЕМА за България пред Българска национална телевизия.

Спрямо имунизацията на " Янсен "  представителят на ЕМА изясни, че и по отношение на нея има сходни съмнения за риск от тромбози, както при " Астра Зенека ", само че би трябвало да се изчака инспекцията на ЕМА. Илко Гетов уточни, че на този стадий и с тази ваксина би трябвало да бъдем деликатни и пациентите да пациентите да бъдат проследявани.

Като че ли по-добрите ваксини се оказаха тези на принципа на иРНК, макар недоверието за тяхната резултатност и рецензиите към тях първоначално, уточни Гетов. По думите му към този момент и в България имаме съображение да кажем, че тези ваксини в действителност работят, а като образец той даде лечебни заведения, където личният състав е предпазен точно с иРНК ваксини.

Личният съвет на Илко Гетов към имунизираните към този момент с " Астра Зенека " с първа доза е, в случай че след първата доза до 14-тия ден не са имали проблем, да ревизират своето положение и да си слагат втората доза, с цел да бъде имунизационният цикъл цялостен.

На въпрос дали ваксинираните с " Пфайзер " ще се наложи трета доза през септември, Илко Гетов уточни, че се работи непрестанно по надграждане на съществуващите ваксини спрямо новите варианти и разновидности на ковид, само че при някои от имунизациите се демонстрира, че ваксиналната резултатност спада.

Не е изключено в бъдеще да би трябвало да се ваксинираме всяка година, с цел да осигурим отбрана на организма против новите разновидности.

" Оказа се, че COVID-19 изяде грипния вирус. "

Няма безапелационни доказателства, че имунизираните не могат да бъдат преносители на вируса и поради това е добре да съблюдават ограниченията, къветва още Илко Гетов..
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР